21 apr. 2011

1 minut i hammocken

...innan det var dags att följa med Rufus till lekplatsen. Men det fick mig att inse vilka härliga stunder som väntade under våren och sommaren. Rufus kom och la sitt lilla blonda huvud bredvid mig för en kort stund och då stod tiden stilla. Det susade lätt i träden och fåglarna kvittrade glatt, och solen värmde fastän det redan blivit kväll.

1 minut, gärna 2 och fler, kan vara så avgörande för att fylla på, ändra riktning och vakna. Jag ska vara varsam om de stunder jag får som vill väcka mig ifrån vardagen. Som vill skaka mig loss från tvättlinorna för att upptäcka den blåa himlen. Som vill få mig att lorta ner mig med sand och vatten istället för att vika den rena tvätten.

Jag ska ta de tillfällen jag får. En titt på en vacker solnedgång eller om det så bara blir en minut i den kära hammocken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar