15 apr. 2011

Jag längtar ibland.

Ibland längtar jag efter att få bo i hus. Missförstå mig inte, jag trivs där jag bor med natur och lekplatser runt omkring oss och med goda grannar. Men jag skulle vilja börja om, på insidan. Jag slänger en blick i tidningar som visar på det nyaste i heminredning och tänker "när jag flyttar ska jag måla vitt, jag ska köpa möbler som passar ihop och inreda efter andras tips..."

Jag har nog tänkt så varje gång jag flyttat. Men vad händer? "Den där tavlan måste i alla få komma upp! Och den där gamla pallen det är ju min farfarsfar, inte kan jag väl... Mina änglar, dem MÅSTE ju upp!" Och plötsligt ser det ut som det har gjort innan fastän jag tänkte att jag skulle göra så annorlunda.

Långsamt fyller jag på med mina val av saker, och min sambos förståelse sänker en tillåtande mantel över det hela. Och medan jag lite plågat jämför mitt hem med andras, som jag så avundsjukt försökt efterlikna, försöker jag acceptera att jag bara sprider ut min själ och försöker förstå att det nog är så jag Egentligen vill ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar