17 apr. 2011

Linköping är ett Alderland

Efter en härlig spa-dag med min lillasyster somnade jag utmattad på vårt hotellrum. Sen drömde jag. Jag drömde om Linköping, om tiden jag bodde där, om vännerna, folket, platserna... Jag vaknade och längtade genast tillbaka eftersom drömmen hade lyckats väcka upp den känslan jag hade när jag bodde där. Jag ville dit igen. Jag slöt ögonen medan min syster låg vaken och tyst bredvid mig, och jag drogs tillbaka.

När drömmen nästan var slut stod vännerna där. Nån på en cykel, nån satt på en trottoarkant, en annan hade bråttom till bussen. Det var dags att säga "hejdå" till mig, så vi kramades och log. Vemodet följde med mig när jag vaknade upp och saknaden högg mig hårt i bröstet för en stund. Alderland. Hjalle har beskrivit det bra!

Sen såg jag åt sidan Jag visste att jag hade sovit längre än vanligt, och min syster spelade spel på telefonen. Jag hade vaknat upp till en morgon när jag kunde dra mig extra länge i sängen, till en väntande frukostbuffé och en inbokad massage. Livet är härligt och märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar