4 sep. 2012

Vilken Superhjälte är du?


Författaren Andrew Kaufman fick mig att återigen ta upp tanken på vilka unika förmågor som bor i varje människa, på både gott och ont. Det ska erkännas att jag är löjligt fascinerad av superhjältar i olika former och att mitt leende växte stort när jag och min son hoppade mellan tv-kanalerna häromdagen och han ville se” X-men” som visades, och inte Barnkanalen som jag letade efter. (Naturligtvis fick han bara se en liten stund, den är ju faktiskt läskig för en liten 3-åring!)

Hursomhelst så kan jag lätt hitta något i varje människa som jag beundrar. Jag kan bli avundsjuk på hur vissa har förmågor som jag saknar. Ibland kan jag lätt acceptera att jag helt enkelt inte är en ”sån”, och andra gånger vaknar en motivation till att sträva efter något som jag också vill ha.

Tänk om det är så att vi alla är olika superhjältar på något sätt?! Vad är det som gör att jag är jag och vilka förmågor har jag? Ibland kanske det just kan vara en sida som först setts som negativ, ett karaktärsfel, ett jobbigt personlighetsdrag som behöver få en balans i sig för att sedan upptäckas kunna vara en tillgång, en unik förmåga, en superkraft som är min. Kanske kan det vara så? För är det som Kaufman säger så måste man först upptäcka sin förmåga innan man kan kalla sig för superhjälte. Jag undrar i alla fall vilken superhjälte jag skulle kunna vara eller bli och vilka superhjältar jag kommer att få träffa i morgon. :-)
(En målning som jag gjorde för några år sedan när jag desperat önskade att jag kunde ge styrka till en behövande vän. En dag sken solen in på målningen och gav en ljuseffekt precis på det som skulle symbolisera styrkan i bilden.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar