10 okt. 2012

God natt lilla Rufus. God natt Karin.

Det föddes en liten godnatt-visa en kväll för några veckor sedan när jag satt vid pianot. Och eftersom Rufus gärna spelar samtidigt så är det lite svårt att spela nåt eget. Så den gången började jag helt enkelt att improvisera en sångtext om att Rufus skulle sova. Det var bara det att just den texten skulle sjungas om och om igen. Även sen när vi la oss, när han vaknade mitt i natten och på morgonen när vi vaknade. Den fastnade och kunde nästan inte skrivas om.

Ikväll när Rufus ville att jag skulle sjunga hans godnatt-sång, så provade jag att spela in eftersom jag ville ha med hans version när han sjöng "God natt lilla mamma...". Det blev en liten blandad mix av våra sånger och det värmer i hela mig att höra hur han provar att sjunga sin sång. Delar med mig av den här och påminner om enkelheten och lekfullheten i både inspelandet och skapandet.


Denna kväll tänkte jag även på Karin som somnat in idag. En mycket kär släktng och syster till min farmor. Den värmen som jag alltid känt hos min älskade farmor har varit lika varm hos Karin. Så ikväll får jag säga: "God natt lilla Karin, hälsa till farmor!"

1 kommentar: