5 feb. 2013

Förlåt, men jag tror det var jag...


Jag fick se bilder från Piteå. Längtade genast efter att få ta del av allt det vackra.

Och så var det att jag hade en orkan runt mig igår som sakta letade sig in genom huden. Jag vilade hela kvällen men den följde med i sängen och ville hålla mig vaken. Det gjorde den. Jag låg och funderade på hur jag ska stilla den, eller åtminstone inte ge den utrymme att växa. Jag har varit med om det förr. Jag virvlar till slut med och kastar ut en arm för att gripa mig fast i något, och så får det inte bli.

Utmattad, omtumlad och en aning rädd för vad stormen skulle göra med mig under dagen, tittade jag ut. Och någon hade sänt mig snö. Stora tunga och långsamma snöflingor som dallade ner. Jag hade bett om ett lugn, jag hade bett om att få se de hängande trädgrenarna i Piteå, och plötsligt var dem utanför mitt fönster. Det är något magiskt med dessa unika vita flingor. Jag blir lycklig. Harmonisk. Och det läggs ett täcke över orkanen. Blir påmind om att vara lite som en snöflinga i mitt inre för att behålla fokus. Tro mig, jag suckar också när jag borstar bilen, eller när jag dras till uppkörda spår jag inte vill åka i- men orkanen viskar bara just nu och därför firar jag med Semla till middag och en Sallad till efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar