1 okt. 2014

Kriget inom mig

Jag skulle ha rustats från början med skydd mot mina giftiga tankar. Men ingen visste vad jag hörde .

Jag skulle ha behövt rustats med ett mod att stå upp för den jag är. Men ingen visste vem jag var eftersom jag aldrig riktigt vågat visa mig själv.

Jag skulle ha behövt rustats med kärlek så att jag inte tvivlade på min rätt att få finnas till när jag gjorde något som andra inte gillade. Men ingen visste att min självkänsla var så skadad.

Däremot blev jag rustad till att skapa mitt eget skydd, att omfamna rädslan och att ge mig själv uppskattning. Jag trotsade min inre dömande röst och ställde mig i ljuset medan det skreks inom mig att kliva av. ”Bekänn, att du inte har något där att göra!”

Är jag rädd att den rösten ska ha rätt i skrivande stund? Ja, mycket. Men det är bara det att den rösten får sällskap av en kärleksfull omvårdande röst som samtidigt säger: ”Det spelar ingen roll om det skulle visa sig att du var en bluff, att du lurat dig själv med att musiken du skapar och framträder med var något att ha. Din själ skulle inte överleva om du inte fortsatte." Och är det något jag rustats med så är det att överleva! 

Varför vill jag skriva det här? Jag vill inte behöva be om ursäkt eller förklara mig, jag vet att det ändå är det jag gör. Men jag vill heller inte känna mig tvungen att klampa fram och säga "Här är jag! Och jag har rätt att vara här och jag är bra!", fast så klart är det också det jag samtidigt gör.  När jag blottar kriget inom mig själv för ljuset så är det för att jag hoppas på fred.


När jag lyssnade igenom inspelningen av genrepet av "Thunder" trodde jag att jag skulle skämmas. Lyssna kritiskt och dömande. Men när jag hörde lilla Benjamins suckar, mammans omvårdande röst i logen, våra tabbar och mitt skratt när jag sjunger fel blev jag faktiskt varm och glad. Naket, okonstlat och bortblåst skam för då. Samlar på stunder av fred inom mig.


Känslan av skammen som vill lägga sin tunga filt över en och smärtan som följd av att bekänna att jag inte har något i rampljuset att göra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar