Är ni intresserade av en föreläsning men önskar betoning på något särskilt av det som nämnts nedan skräddarsyr jag gärna utifrån era önskemål.
Jag samarbetar gärna med skolor om hur man kan förbereda inför och följa upp föreläsningen efteråt.
Den innersta musiken
Ämne: Föreläsning/musikföreställing om psykisk ohälsa/hälsa samt om skapandets kraft
Speltid: Cirka 60 minuter
Målgrupp: Alla
Medverkande: Linda E Fändriks plus medmusiker
Jag har i många år berättat om mitt liv genom föreläsningar och jag har märkt att mina sånger ofta berättar samma saker. Genom "Den innersta musiken" har jag fått en möjlighet att ge tillbaka eller sprida vidare det jag har fått av andras musik och även visa hur läkande ett eget skapande kan vara. Föreläsningarna handlar min personliga utveckling och den sociala och psykiska ohälsan jag levt med.
Idén till "Den innersta musiken" kom till mig när jag tänkte på hur vi människor, och inte minst jag själv, blir berörda av musik som har en egen själ. Vi kanske till och med växer av musik som tilltalar vårt inre. Den här sortens musik hamnar tyvärr idag i skymundan för kommersialismens röster. Både min egen och andras musik har alltid varit det som har hjälpt mig genom livets snårskog.
"Den innersta musiken" är en musikalisk berättelse och en resa genom mitt liv. När vi känner av ohälsa av olika slag behöver vi få ur oss tankar och känslor, dela och känna igen oss i varandra. Jag hoppas kunna bidra till detta.
Så naken en Kvinna kan bli
Ämne: Föreläsning/musikföreställing
Speltid: Cirka 60-90 minuter
Målgrupp: Alla
Medverkande: Linda E Fändriks (ev. plus medmusiker)
Jag sjunger och föreläser om rädslan för både vårt mörker och ljus. Om kriser som förändrat livet och lämnat nya insikter. Men även tankar om kvinnlig konkurrens, systerskap och kamp. Naket och allvarligt men också med självdistans. (Nyskrivet 2014)
När jag mår skit, orkar du med mig då?
Ämne: Föreläsning om psykisk ohälsa/hälsa
Tidslängd: Cirka 120 minuter
Målgrupp: Personal/Anhöriga/Allmänhet
Medverkande: Linda E Fändriks
Till en början var syftet med att framföra denna föreläsning att dels sprida kunskap men också för att på sikt kunna starta bokcirklar/anhöriggrupper/ungdomsgrupper kring boken "Ung och galen?" i ett samarbete med ABF. Jag har i föreläsningen valt att blanda mina egna erfarenheter med de historier som finns i boken "Ung och galen?" Boken ”Ung och galen?” bygger på intervjuer som jag gjort med ungdomar och är framtagen av RUS, Riksförbundet Ungdom för Social hälsa. Den röda tråden genom mångas berättelser om sin psykiska ohälsa har varit ångest och jag har därför valt att belysa det lite extra.
Föreläsningen kan bokas utan syftet att starta grupper.
Att mötas i livet
Ämne: Föreläsning om psykisk ohälsa/hälsa
Tidslängd: Cirka 90 minuter
Målgrupp: Personal/Allmänhet
Medverkande: Linda E Fändriks
I den här föreläsningen blandar jag min egen historia med mina erfarenheter av att ha jobbat som lärare i grundskolan och som projektledare i organisationen RUS, Riksförbundet Ungdom för Social hälsa. I dag arbetar jag som utbildare på Klippan, men har också arbetat med ungdomar på vårt HVB-boende och i vår öppenvård. I min yrkesroll har jag kommit i kontakt med olika svårigheter hos ungdomar och hur samhället har lyckats och misslyckats att hjälpa dem som mått dåligt eller haft det svårt på ett eller annat sätt. Jag berättar om viktiga möten som påverkat min egen uppväxt och vad det lärt mig, men också hur jag i vuxen ålder hamnade i en utmattningsdepression, min väg tillbaka och mötet med mig själv.
Ett maskrosbarns berättelse
Ämne: Föreläsning om psykisk ohälsa/hälsa
Målgrupp: skolor/ungdomar
Tidslängd: 90 minuter
Medverkande: Linda E Fändriks
Jag har sen jag var 18 år föreläst i olika skolor och för allmänheten om mina egna erfarenheter av psykisk ohälsa med ångest och depression i fokus. Jag berättar om dysfunktionella familjeförhållanden och hur man kan känna igen olika beteenden som en följd av en sådan uppväxt.
I min föreläsning tar jag också upp utanförskap, masker och roller, rädslor, dålig självkänsla och vad som hjälpt mig att må bra. Det viktiga i denna föreläsning är att man som ungdom kan känna igen sig och förstå att man inte är ensam om sina problem. Men minst lika viktigt är att man får höra hur jag har tagit mig ur negativa mönster och hittat glädjen i livet igen.
______________________________________________________________________
Att våga möta sig själv och andra
Ämne: Föreläsning om psykisk ohälsa/hälsa med musik
Målgrupp: Alla
Tidslängd: 90 minuter
Medverkande: Linda E Fändriks & Thomas Nordin (Arrangeras och bokas av www.arbetslinjen-klippan.se)
Linda, en småbarnsförälder med hjärtat i rockmusiken och Thomas, en farfar med rötterna i jazzen. Deras bakgrunder är olika men det gemensamma är musiken som varit en helande kraft när livet har bjudit på utmaningar. Båda möttes och jobbar idag på Klippan och har flera års erfarenhet av att stå på scenen som föreläsare och musiker. För första gången slår de ihop sina erfarenheter och sin musik och det har visat sig komplettera varandra på ett nytt och spännande sätt